Lørdag 11. marts Hejede Overdrev sydøst for Hvalsø

Frokost ved Avnsø. Foto Bjørn W. Pedersen.

I alt 8 ‘svampenørder’ deltog i turen, der forløb i pragtfuldt vejr. Fuld sol, og meget svag vind. Der blev kun fundet en enkelt af de lovede Stor Dukatbæger, som lederen havde lovet masser af. ’Skovtroldene’ havde forsømt at skære pyntegrønt for 2 år siden. Bøgefods-Kulhals var nok det mest spændende fund i skoven. Bagefter tog 7 af de fremmødte videre sydpå til en sikker forekomst af Krølhåret Pragtbæger, nær ved Jystrup. Og dém var der masser af, om end der er set større frugtlegemer på lokaliteten! Der blev i alt fundet ca. 45 arter på selve turen…..Bjørn W. Pedersen

Bøgefod-Kulhals var det mest spændende af dagens fund. Foto Tobias Bøllingtoft.

Turleder Bjørn W. Pedersen (tv) i snak med Arturo Vilas. I baggrunden en spejlblank Avnsø. Foto Tobias Bøllingtoft.

Krølhåret Pragtbæger. Foto Tobias Bøllingtoft.

Turlederen demonstrerer det kendte voksested for Krølhåret Pragtbæger i nærheden af Jystrup. Foto Tobias Bøllingtoft.