Fredag 13.januar Jægersborg Dyrehave ved Rådvad

En pind med Kliddet Fnughat bliver studeret nær Rådvad Port. Foto Tobias Bøllingtoft.

Den første svampetur i det nye år gik til Dyrehaven ved Rådvad 13/1-2017 og blev en stor succes. Ekskursionen lå en hverdag – og oven i købet fredag den 13, hvilket nok afholdt nogle af de overtroiske fra at gå i skoven. Syv personer mødte op og fik et par herlige timer i det naturskønne område ved Mølleåen.

Frokost i skønne omgivelser mellem stenhuggeriet og naturskolen. Foto Tobias Bøllingtoft.

Det lykkedes at finde en række smukke og ret sjældne svampe herunder Kobberrød Lakporesvamp, Skinnende Lakporesvamp, Grågul Sodporesvamp, Krusblad og Løv-Tjæreporesvamp. Flere kørte efterfølgende til Hjortekærsvej og så den sjældne Grov Lakporesvamp, og vi kunne således prale med at have fundet 4 af de 5 danske arter af Ganoderma. Vi hyggede os med frokost ved naturskolen, og i åen bag ved underholdt flere meget aktive Vandstære. Flere deltagere udtrykte efterfølgende stor begejstring for turen, og syntes de havde lært en masse om poresvampe. Tobias Bøllingtoft.

Løv-Tjæreporesvamp fra Jægersborg Dyrehave hvor hjortene spiser frugtlegemerne ned. Vi fandt arten på flere store stammer. Foto Tobias Bøllingtoft.