11. januar 2016 Foredrag og fotokonkurrence

 

2016 startede isnende koldt og ret svampefattigt, så nogle vil nok hævde, at det var heldigt, at lokalafdelingens første aktivitet i det nye år foregik indendøre. Fotoaftenen 11. januar blev en endnu større succes end i 2015. 47 personer var mødt frem, herunder personer der ikke længere orker at komme på turene eller til mandagsaftener, men stadig har en stor svampeinteresse.

Aftenen startede med et foredrag af Thomas Læssøe om svampene i Laos. Et land hvor der ifølge Thomas spises mange svampe, men hvor der desværre også sker mange forgiftninger, og, hørte vi, hvor mændene gør klogt i at lytte til deres koner, når det angår svampeplukning! Vi hørte om de specielle forhold for at udføre en sådan ekspedition og så en lang række spændende billeder.

I pausen blev der serveret små butterdejspakker med krydret svampefyld, chili/lakrids-brændevin og kaffe med småkager og slik.

Efter pausen fremviste fire personer billeder og fortalte om deres svampeår. Aftenen sluttede med fotokonkurrencen, hvor der var flotte vingaver i første- og andenpræmie. Ca. 10 personer havde indsendt fotos. Vinderbilledet var en Stor Parykhat med dramatisk blækhenflydende lameller. Andenpræmien gik til en Løv-Tjæreporesvamp.
De fremmødte var udbredt enige om, at denne januarbegivenhed bør være en fast tradition i lokalafdelingen.

Tobias Bøllingtoft

fotos fra konkurrencen