Onsdag 7. november 2018 Gribskov Mårum

7. november var der hekseringstur til Mårum i Gribskov. Desværre fik ekskursionen en lidt ærgerlig start, da de to turledere sad fast i deres bil på motorvejen. Heldigvis er der på hekseringsturene altid andre erfarne turledere, der hurtigt kan overtage. Ni personer deltog.

Der var overvejende mange svampe fremme bl.a. typiske efterårsarter som Almindelig Bægertragthat og Knippe-Tragthat. Af spisesvampe blev der fundet lidt tragtkantareller og lidt Foranderlig Skælhat. Sjældenheder blev det også til, bl.a. Violet Snyltespind, der vokser på slimsvampen Troldsmør – og turens højdepunkt, den sjældne Bispehue-Stenmorkel. Bispehue-Stenmorklerne voksede på en stabel af granstammer. Arten er normalt sjældent rapporteret, men den har haft en fremragende sæson i 2018 og er fundet flere steder i bl.a. Gribskov. Den meget varme sommer er måske årsagen til det gode år for Bispehue-Stenmorkel. Tobias Bøllingtoft.

Den sjældne Bispehue-Stenmorkel. Foto Tobias Bøllingtoft.