Onsdag 7. november 2018 Gribskov Mårum

7. november var der hekseringstur til Mårum i Gribskov. Desværre fik ekskursionen en lidt ærgerlig start, da de to turledere sad fast i deres bil på motorvejen, hvor den var gået i stå. Heldigvis er der på hekseringsturene altid andre erfarne turledere, der hurtigt kan overtage. Ni personer deltog.

Der var overvejende mange svampe fremme bl.a. typiske efterårsarter som Almindelig Bægertragthat og Knippe-Tragthat. Af spisesvampe blev der fundet lidt tragtkantareller og lidt Foranderlig Skælhat. Sjældenheder blev det også til, bl.a. Violet Snyltespind, der vokser på slimsvampen Troldsmør – og turens højdepunkt, den sjældne Bispehue-Stenmorkel. Bispehue-Stenmorklerne voksede på en stabel af granstammer. Arten er normalt sjældent rapporteret, men den har haft en fremragende sæson i 2018 og er fundet flere steder i bl.a. Gribskov. Den meget varme sommer er måske årsagen til det gode år for Bispehue-Stenmorkel. Tobias Bøllingtoft.

Den sjældne Bispehue-Stenmorkel. Foto Tobias Bøllingtoft.