Lørdag 30. december Søllerød kirkeskov

Årets sidste svampetur på Sjælland gik til Søllerød Kirkeskov den 30/12 med Aksel Jørgensen som turleder. Vejret var meget ringe med slud og blæst, men alligevel dukkede 12 veloplagte svampejægere op. Det blev til et gensyn med Krølhåret Pragtbæger og et fint fund af Liden Kantarel, der stadig var repræsenteret ved friske frugtlegemer. Selv satsede jeg på trøffelrivning og -gravning. På baggrund af lugtindikation lykkedes det at finde to mycelier af den meget sjældent rapporterede Dunet Trøffel, der hører til de “ægte” trøfler (slægten Tuber). Det er nok første gang, at denne art bliver fundet på en foreningstur. Flere deltagere havde aldrig før set trøfler fundet i Danmark og viste stor interesse for fundene. Det lykkedes også at finde to Hjortetrøfler, så alt i alt blev det en meget fin afslutning på svampeåret. Tobias Bøllingtoft.

Dunet Trøffel hører til de ægte trøfler i slægten Tuber. Foto Tobias Bøllingtoft.