Søndag 1. oktober Svampenes Dag, Tisvilde Hegn

Trods en dårlig vejrudsigt mødte 52 deltagere frem ved Asserbo slotsruin til Svampenes Dag i Tisvilde Hegn. Turen gik gennem nåleskoven og Enebærdalen frem til Harehøje hvor vi spiste frokost og gennemgik de fundne svampe. En del sluttede turen her, men omkring 15 deltagere fortsatte gennem bøgeskoven tilbage til slotsruinen og fik undervejs set nogle flere arter.

Turen havde fået foromtale i Frederiksborg Amts Avis og den lokale ugeavis, og langt de fleste deltagere havde begrænset erfaring med at samle svampe, men stor interesse for at lære nogle spiselige svampe at kende. Der blev samlet mange plettet flammehat under jagten på kantarellerne, men nogle af turdeltagerne havde dog held med sig på det gode kantarelstykke under egetræerne. I øvrigt var brunstokket rørhat den mest hyppige spisesvamp, men der blev også fundet granmælkehat og grå slimslør, enkelte karljohan og pigsvampe samt et pænt eksemplar af blomkålssvamp, så det var muligt at vise et lidt bredere udvalg af spiselige svampe frem under demonstrationen. Kirsten Bjørnsson og Jørgen Vingborg.