Lørdag 9. september Storskoven, Hvalsø

Snyltende rørhatte der voksede på bruskbold. Foto Jørgen Mikkelsen.

Selv om der var udsigt til regn, mødte 14 personer op til tur i den nordligste del af Bidstrupskovene, Storskoven i Hvalsø, og vi nåede at få et par timer i tørvejr i dette område, hvor der både er fine partier med højstammet, gammel bøgeskov og mere tilgroede løvskovsområder.

Vi fandt pænt med skørhatte, men kun to arter af fluesvampe, kugleknoldet og rødmende fluesvamp, og tre arter af rørhatte, nemlig rødsprukken, snyltende og sortblånende rørhat. Til gengæld var de fleste større slægter repræsenteret med et par arter, med fladhattene som de mest talrige. I alt kunne vi lægge omkring 40 arter frem på bordet ved gennemgangen efter frokosten, spisesvampe var der dog meget få af. Jette Meyn og Kirsten Bjørnsson.