Onsdag 11. september 2019, Skovene ved Krogerup, Humlebæk

Prægtig Champignon. Foto Anne Storgaard.

Onsdag den 11. september gik turen til Kalvehave Kirkeskov og Krogerup, nordvest for Humlebæk.

Skoven er næringsrig uden de store morbundsområder, men alligevel er der som regel svampe at finde. Især var vi heldige i et stykke granskov, hvor vi fandt flere mycelier af Prægtig Champignon. I samme granstykke var der også flere hekseringe af Gul Spatelsvamp. Det er en ret sjælden svamp, som jeg aldrig har fundet tidligere. Der er dog en del indberetninger i svampeatlasset i august og september i år, så den har sandsynligvis et godt år.

Lidt Broget Skørhat og Trompetsvamp kom også i kurvene, men ellers var turen lagt an på, at vi skulle se Pindsvinepigsvamp på nogle store liggende bøgestemmer. Den har været stabil her siden 2009, men den var desværre ikke fremme i år. På stammerne så vi dog Løv-Tjæreporesvamp, Netåret Skærmhat og Kobberrød Lakporesvamp. I parken ved Krogerup Højskole fandt vi bl.a. Finsprukken Rørhat, Spanskgrøn Skørhat og Violetgrøn Skørhat. I alt så vi 82 arter på turen. Anne Storgaard.