Onsdag 29. august 2018 Frederiksborg Slotspark

Hekseringsturen 29. august gik til Frederiksborg Slotspark. 13 personer mødte op, og svampeudbyttet var stort, både hvad angår spisesvampe og de sjældnere arter. I plænerne fandt vi den rødlistede Bleg Rødblad på flere mycelier. Under eg så vi Honning-Skørhat og smukke frugtlegemer af den ligeledes rødlistede Gulrandet Fluesvamp, der ikke var kendt fra parken. Andre spændende fund var Sortblånende Rørhat, Tjørne-Fnughat, Duft-Skørhat og Oksetunge. Der var et meget flot udsnit af vore mindre rørhattearter fremme bl.a. Finsprukken, Hvidsprukken, Blodrød og Fersken-Rørhat.

Gulrandet Fluesvamp. Foto Tobias Bøllingtoft.

Spisesvampene var også fremme, og der blev samlet i kilovis af Sommer-Rørhat og Punktstokket Indigo-Rørhat, selvom vi kunne have samlet langt flere, hvis turen havde fundet sted et par dage tidligere. For de, der ikke havde nok i rørhattene, var der friske eksemplarer af Kæmpestøvbold, Elledans-Bruskhat og Mark-Champignon. Der var ved at blive slået græs på plænerne, og da gartneren på slåmaskinen nærmede sig en flot heksering med Mark-Champignon, måtte turdeltagerne pludselig løbe stærkt.

Flere deltagere havde været med på lokalafdelingens fotokursus med Jens H. Petersen weekenden før, og der blev ivrigt fotograferet – med stativer, forstår sig. Alt i alt en fin tur med fint vejr, godt fremmøde og mange svampe. Tobias Bøllingtoft.

Lisbeth Brendstrup og Bitte Nisbeth fotograferer Gulrandet Fluesvamp. Foto Tobias Bøllingtoft.