Svampeudstilling ved Furesøen 12. september

Lokalafdelingens årlige svampeudstilling afholdes på Naturskolen i Fiskebæk kl. 11-16. Alle interesserede er velkomne på udstillingen. Gratis adgang.

På udstillingen kan du se et udvalg af årstidens svampe, få demonstreret forskellen på de gode spisesvampe og de giftsvampe der ligner, høre om medicinsk brug af svampe og se prøver på svampefarvet garn og papirfremstilling. Vi tilbyder også  smagsprøver på svampesuppe. 

Har du selv fundet svampe, men er usikker på hvad det er for nogen, så tag dem med (hvis de stadig er friske og genkendelige), så kontrollerer vi at du ikke har noget i kurven du kan tage skade af. Vi medbringer desuden et udvalg af de svampebøger der er på markedet, så du kan se dem igennem og finde ud af hvilken svampebog du evt. skal købe. Og du kan få et eksemplar af Svampeforeningens pjece om spisesvampe og farlige forvekslingsmuligheder “Ka de spises”.

Fiskebæk Naturskole ligger sammen med Farum Sejlklub, Farum Roklub og Furesøbad i det nordvestlige hjørne af Furesøen på adressen Frederiksborgvej 103 A, 3500 Værløse, hvor der findes en stor parkeringsplads. Farum S-station ligger med en stiforbindelse ca. 1 km nord for naturskolen. Bus 500s har stoppested under motorvejen vest for skolen. Vejledning findes under www.fiskebaekskole.dk.

Naturskolen ligger i udkanten af Nørreskoven, så det er oplagt at kombinere et besøg på udstillingen med en tur i skoven. Vandretursfolderen ”Nørreskoven ved Furesøen” kan hentes på Naturstyrelsen.dk.