Svampetur til Grækenland 2019

Tur til Meteora (Grækenland) 2. november -9. november 2019 v. Jacob Ryge

Information i forbindelse med turen og billeder.

Turen er planlagt sammen med vores guide Christos og der vil være både ture til svampelokaliteter og ture til klostre og det lokale svampemuseum. Vi vil også kigge efter lokaliteter for dem der er mindre godt til bens.

Den bus der henter os i Athen, er en 54 personers bus som vi har til rådighed fra vi kommer, til vi bliver afleveret igen i Athen. Så vi har masser af plads! Bussen er fra et lokalt busselskab, så chaufføren er lokal og kender området

Byen vi bor i, Kalambaka, har masser af restauranter og er rigtig hyggelig, med et meget rimeligt prisniveau.

I sommerperioden kommer der mange turister, men vi kommer uden for turistsæsonen, så der er få turister og vi har gode vilkår.

Vores guide Christos er ca. 60 år gammel og arbejder for en lokal turarrangør som guide på vandreture i hele området, han kender området særdeles godt og taler et ganske acceptabelt engelsk og har et meget stort kendskab til historie, religionen og symboler!

Turprogram

1. dag: Lørdag. Afgang fra Kastrup. Efter ankomst til Athen og bagageudlevering går vi ud til vores ventende bus og kører direkte til Kalambaka, hvor jeg forventer vi er omkring kl. 02 (mit gæt). Der bliver vi checket ind og får tildelt vore værelser. Den turistskat der nu bliver opkrævet i Grækenland, bedes betalt i receptionen søndag formiddag. Er ikke inkluderet i rejsen, men er for egen regning! Ca. 1 Euro per nat.

2.- 4. dag: Søndag – tirsdag. Efter morgenmad mødes vi med Christos og planlægger for resten af dagen (jeg vil foreslå at vi tager på museet og kikker lidt på byen, evt. en kortere tur) og ture til diverse lokaliteter og seværdigheder. Frokost og aftensmad for egen regning.

5. dag: Onsdag. Trøffeltur med trøffelhunde og servering af et måltid, tillavet på et transportabelt køkken, toppet med de fundne trøfler! Evt. frokost og aftensmad for egen regning.

6. – 7. dag: Ture, og fredag aften tager vi til en taverna, ejet og drevet af den der har trøffelhundene, hvor vi holder græsk aften med mad og græsk dans, som afskedsfest.

Torsdag er frokost og aftensmad for egen regning, fredag er frokost for egen regning, men arrangementet fredag aften er inkluderet, dog ikke drikkevarer .

8. dag: Afgang til Athen. Vi skal flyve med SAS Sk 2778 til København, med afgang kl. 15.45. vi skal være i lufthavnen senest kl. 13.30, det betyder at vi skal af sted fra Kalambaka kl. 08.00 (mit gæt). Ankomst København kl 23.05.

På U-tube er der en del videoèr fra Meteora, og på Google`s liste over 500 steder man bør besøge, er Meteora nummer 119.

Herunder links til mapper med fotos fra området. De billeder der kan ses, er kun inddelt efter emner og uden kommentarer, bare som en smagsprøve eller introduktion!

Forhåbentligt arter vejret sig, så der har været masser af regn inden vi kommer, så floret er på sit højeste og bedste, og kun lidt byger under turen, men regntøj er nok ikke en dum ide.

Meteora

Kalambaka

Svampemuseum

Klostre

Svampe

Taverna