KURSUS I SVAMPEBESTEMMELSE 2023 – BEGYNDERE

Der bliver afholdt et begynderkursus i efteråret 2023 for medlemmer af lokalafdelingen Sjælland med start mandag 4. september kl. 19. Kurset fortsætter de næste fire søndag-mandage med en ekskursion om søndagen og holdundervisning om mandagen fra kl. 19 til 21 i Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, København SV.

I mandagsundervisningen vil følgende temaer blive gennemgået:

  • 4.9. Hvad er en svamp?/introduktion til kurset og hovedgrupper af svampe
  • 11.9. Svampebestemmelse i praksis/ rørhatte og fluesvampe
  • 18.9. Svampenes voksesteder/ skørhatte og mælkehatte
  • 25.9. Spisesvampe og giftsvampe/ hvidsporede lamelsvampe
  • 2.10. Videre med svampebestemmelse/ mørksporede lamelsvampe og sene slægter

Kurset kan optage 20 deltagere, og medlemskab af Svampeforeningen er påkrævet. Hvis der er flere interesserede end 20, vil pladserne gå til dem der har højest anciennitet som medlemmer af foreningen. Man kan kun gå én gang på begynderkurset.

Der er stadig ledige pladser, bemærk ny tilmeldingsfrist: 14. til 20. august. Tilmelding til Lisbeth Brendstrup på lisbethbrendstrup@gmail.com. Henvendelser inden 14. august vil ikke blive besvaret.

Ved tilmelding bedes du opgive navn, mailadresse, tfl.nummer og medlemsnummer i Svampeforeningen (find nummeret på kuverten, når du modtager det trykte program). Hvis du vil tilmelde flere personer, skal vi have disse oplysninger på hver enkelt person. Medlemmer af samme husstand kan tilmeldes sammen, da medlemskabet omfatter husstanden, men vi skal stadig bede om navn, mailadresse og tlf.nummer på hver enkelt deltager. Du vil snarest modtage en kvittering for din henvendelse, men endelig besked om optagelse på kurset, kursusplan og mødested gives først efter tilmeldingsfristens udløb 20. august.

Kursusafgift på 400 kr. betales når man har fået tilsagn om optagelse, betalingsoplysninger sendes ud i mail sammen med bekræftelse på optagelsen. På kurset vil vi benytte Politikens Svampebog, 6. udgave, 3. oplag eller senere. I dette oplag er svampenavnene rettet til de nu gældende, så vær opmærksom på at få det rigtige oplag. Øvrige undervisningsmaterialer vil blive uddelt på kurset.